Dovoľujeme si Vás upozorniť, že naša web stránka
je určená iba pre odbornú lekársku verejnosť.
9
2020
Interná medicína
Recenzovaný, postgraduálne zameraný odborný lekársky časopis. Odborným garantom časopisu je Slovenská internistická spoločnosť.
11x ročne, júl-august dvojčíslo
1335-8359
Časopis je indexovaný v Slovenskej národnej bibliografii, Bibliographia medica Slovaca (BMS) a zaradený do citačnej databázy CiBaMed.
Všetky články sú recenzované.
Vydavateľ nenesie zodpovednosť za údaje a názory autorov jednotlivých článkov či inzerátov.
Články na šedých stranách sú firemnými prezentáciami alebo nerecenzovanými informáciami, za ktorých obsah zodpovedá autor.
Reprodukcia obsahu je povolená len s priamym súhlasom redakcie.
TÉMA: Príloha - všeobecné lekárstvo
Mlieko ako multifunkčná potravina
Libor Ebringer a Ladislav Soják
Tento článok bol publikovaný v čísle 7/2007
Zväčšujúce sa množstvo vedeckých dôkazov potvrdzuje, že rôzne chronické choroby, ako rakovina, osteoporóza, vysoký krvný tlak, cukrovka a srdcovocievne ochorenia súvisia s nevyváženou potravou a komplexom návykov, ktoré sú označované ako nesprávny životný štýl. Z hľadiska prevencie uvedených ochorení nadobúdajú významné postavenie funkčné potraviny, ktoré okrem „klasickej” funkcie nasýtenia, priaznivo pôsobia na zdravie a vitalitu človeka. Množia sa dôkazy, že mlieko, syry a ostatné mliečne produkty patria medzi funkčné potraviny, pretože obsahujú bioaktívne peptidy, antioxidanty, efektívne absorbovateľný vápnik, konjugovanú linolovú kyselinu a iné zdravé mastné kyseliny, vitamíny, probiotické baktérie a ďalšie biologicky aktívne zložky.
funkčné potraviny mlieko syry bryndza
Interná med. 2007; 7 (7-8): 423-427
Všeobecné obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Fakturačné údaje
©2020 www.amedi.sk, všetky práva vyhradené,
Kopírovanie akejkoľvek časti tejto stránky bez písomného súhlasu autora je zakázané.

programmed by